dimecres, 9 de gener del 2019

ACTIVITATS A L'AIRE LLIURE: ELS AMAGATALLS

Ara que ja estem de tornada i tenim un trimestre moooolt llarg per endavant, compartim amb vosaltres una proposta que ens va fer arribar l'Aitor, pare de dos alumnes de l'escola i president de l'AFA. Moltes gràcies per compartir-ho!

Activitats a l'aire lliure: els amagatalls

Tot i que passejar pel bosc aquests dies de tardor i hivern és molt divertit, hi ha una manera de gaudir encara més d'aquests espais naturals: es tracta de trobar amagatalls. 

Els amagatalls són normalment contenidors de diverses mides, des dels més petits que poden tenir des d'un full de paper fins a caixes o pots on podem trobar llibretes i petites joguines, xapes, cartes o figures... Quan trobem un d'aquests amagatalls, podem escriure el nostre nom al paper que trobarem a dins com a prova que l'hem trobat. 
Si hi ha joguines, podem agafar una sempre que deixem una altra per als propers que el trobin. No us penseu que és tan fàcil trobar-los. Normalment estan a llocs molt curiosos i molt ben amagats!

Però... i com es troben els amagatalls?
D'amagatalls n'hi ha per tot arreu! A la ciutat també els podem trobar, tot i que al bosc és on podem aprofitar per fer una passejada més agradable. L'aplicació gratuïta de mòbil Geocaching ens mostra un mapa amb la ubicació d'alguns dels amagatalls a la zona que volem visitar.
 
 
Només cal decidir quin volem buscar i començar a caminar. Un cop arribem a prop de l'amagatall, podem veure més detalls del lloc com ara la mida del contenidor, com de difícil és trobar-lo o la dificultat del terreny on està. També podem veure si més gent l'ha trobat recentment i què els hi ha semblat. Quan trobem un amagatall, és molt important deixar-ho al seu lloc un cop haguem escrit els nostres noms i tancar molt bé el contenidor per evitar que entri aigua quan plogui.
Tot i que els contenidors (icones de color verd al mapa) són el tipus més freqüent d'amagatalls, n'hi ha un munt de jocs de pistes més avançats (de colors blau i taronja) que es poden fer buscant-los. 

Us animem a provar aquesta activitat a l'aire lliure amb els vostres amics i familiars!