dijous, 31 de maig del 2012

Els nens i nenes de CS visiten el Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa


El passat divendres 18 de maig, els nens de 5è i 6è van anar d’excursió al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.

Quan van arribar, van esmorzar i tot seguit els de 5è van anar a una sala amb un monitor per fer un taller que tractava sobre les qualitats del so, mentre els de 6è feien la visita al museu.

Al taller van descobrir que el so són ones vibratòries que es traslladen per l’aire fins a arribar al nostre timpà, fent-lo vibrar. Llavors aquesta vibració va passant pel cargol, els martellets... fins transmetre la informació al nervi auditiu que l’envia fins al cervell. Vam jugar amb molles que simulaven la forma de les ones sonores, també vam veure un aparell que transmetia un làser i aquest es movia amb la vibració de la veu.

El museu està ubicat a Terrassa, aprofitant l’edifici modernista de l’antiga fàbrica tèxtil Aymerich. Tots els alumnes han comentat que el museu està molt bé. Té diferents exposicions, molt interessants, entre elles la de química, la de transports, la d’energies renovables, i sobretot la del tèxtil on es pot veure com treballaven i amb quina maquinària ho feien.

És una sortida divertida i que es pot fer en família en un altre moment, ja que ens vam quedar amb moltes ganes d’estar més estona al museu.
Antonia Canivilo, Iván González, Marc Sánchez
(alumnes de 6è)